Uluslararası yemek pişirmeden yeni yemekler yemek ve denemek, birçok kişi için en keyifli eylemlerden biridir, çünkü bir ülkeyi ilk kez ziyaret ettiğinizde, yapmak istediğiniz planlar arasında bu ülkeyi karakterize eden en ünlü yemekleri denemektir. Bugün lezzetli bir keşif turuna çıkacağız. Dünya mutfaklarına konuk olacağız. Keyifli okumalar diliyorum.
İtalya mutfağı
Birkaç yüz yıl önce İtalya, her biri kendi geleneklerini ve yemeklerini geliştiren yirmi-yedi ayrı bölgeden oluşuyordu.
Bugün İtalyan mutfağından bahsettiğimizde, aslında en ünlüsü Napoliten mutfağı olan yirmi yedi mutfaktan bahsediyoruz.
Napoli Körfezi’nde İtalyanlar, yarımadanın dışından bir dizi yeni malzeme getirdiler ve orada pizza ve makarna da dahil olmak üzere birçok benzersiz yemek geliştirdiler.
Napoli’nin hem pizzanın hem de makarnanın doğum yeri olduğundan sık sık bahsedilir, ancak bu hala tartışmalıdır ve İtalya’da geliştiğini bile düşünmeyenler vardır.
İtalyan mutfağı, tüm dünyada en yaygın ve farklı ülkelerdeki bireyler tarafından en popüler olanıdır, özellikle yakacak odun üzerinde pizza söz konusu olduğunda, makarna çoğu insanın favorisi olan en popüler yemeklerden biridir ve makarna geleneksel İtalyan tarzında servis edilir.
Pizzalar,Makarnalar,Lazanyalar,Risotollar, Deniz ürünleri ile baş döndüren bir mutfağa sahiptir İtalyan Mutfağı.
Massimo Bottura selam olsun İtalyan Mutfağının gelişiminde emekleri büyük.
Çin mutfağı
Çin mutfağı, dünyanın en eski ve en çeşitli yemekleri arasındadır ve aynı zamanda Asya ve diğer küresel yemek pişirme üzerinde en etkili olanlardan biridir.
Çin yemekleri için malzemeler tüm dünyada bulunabilir.
Çin’in her bölgesinin kendine özgü lezzetleri vardır, güney Çin’deki ana gıda pirinçtir ve güneydeki ana yemek buğdaydır.
Hiç şüphe yok ki Dim Sum, dünyanın Doğu ve Batısındaki en popüler yemeğidir,
Japon mutfağı
Japon mutfağının geri kalanından farklı olan başka bir felsefesi vardır, çünkü onları uyumlu ve homojen bir kalıba koymak için çeşitli unsurları ve ilkeleri birleştirir, et, balık veya sebze olsun, malzemeler tazedir ve tatlar farklıdır ve pişirme yöntemi sağlıklı ve hızlıdır.
Japon yemekleri dünyanın en popüler yemeklerinden biridir ve bunun iyi bir nedeni vardır. “Beşin Kuralları”na dayanarak, geleneksel Japon mutfağı veya Washoku, çeşitliliği ve dengeyi vurgular.
Bu, beş renk (siyah, beyaz, kırmızı, sarı, yeşil), beş pişirme tekniği (ham, ızgara, buharda pişirme, haşlama ve kızartma) ve beş lezzet (tatlı, baharatlı, tuzlu, ekşi ve acı) kullanılarak elde edilir.
Japon mutfağının son derece lezzetli olması ve tüm dünyadaki insanlar tarafından büyük saygı görmesi şaşırtıcı değildir.
“Suşi ve Sashimi” yemeği, yaygın bir popülerlik ve insanların bu lezzetli ruloya olan sevgisini kazanmak için yayıldı.
Madem ki bu ikiliden bahsettik benim de favorim Tavuk Tepenyakidir.
Fransız mutfağı
Fransız mutfağı, lezzetli ve lezzetli yemeklerinin çeşitliliği ile karakterize edildiği için en popüler uluslararası mutfaklardan biri olarak kabul edilir.
Bu mutfak, zengin sınıfların evlerini süsleyen lüks masaların yanı sıra yiyeceklerde birçok baharat kullanılarak Orta Çağ’dan beri büyük ölçüde gelişti, ancak Fransız Devrimi’nden sonra tüm bu alışkanlıklar değişti ve baharatların yerini otlar aldı, ayrıca birçok pişirme yöntemi ve tekniği icat edildi.
Fransız mutfağı, gıdalardaki çeşitliliği ve lezzetlerin çokluğu ile dünya çapında ünlüdür ve Fransız gıdalarındaki belki de en şaşırtıcı unsur, yiyecekleri hazırlarken ve servis ederken kullanılan hassas yöntemdir ve Fransız mutfağını dünyanın en iyi ve en ünlü gıdalarından biri yapan şey budur.
Fransız şefler, İtalyan şeflerin elinde yemek pişirme yöntem ve tekniklerini öğrendikleri için, İtalyan mutfağının Fransızların ayrıldığı köken olduğunu söyleyebiliriz.
Fransız mutfağının başlangıcının Catherine de Medici ve Fransa Kralı II. Henry’nin düğünü sırasında ortaya çıktığını belirtmekte fayda var.
Bu nedenle, Fransız mutfağı şu anda en önemli uluslararası mutfaklardan biri ve birçok insanın gözdesi haline geldi. Bu, birçok kişi tarafından beğenilen yemeklerinin lezzetli tadına ek olarak, yemeklerindeki çeşitlilik ve malzemelerinin sadeliğinden kaynaklanmaktadır.Tabi burada da Ünlü ve lezzetli Fransız bagetlerini ve Peynir çeşitliliğini de unutmayalım.
Zengin malzemeleri ve lezzetli unlu mamulleri ile Fransız mutfağı önemli bir konuma sahiptir ve dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilir.Fransız ünlü şeflere de selam olsun. Benim en beğendiğim Şef Eric Frechon dur.
İspanya mutfağı
Geleneksel İspanyol yemekleri, yerel olarak mevcut malzemelere veya bölgesel olarak yetiştirilen mahsullere dayanan basit, karmaşık olmayan yiyeceklerdir.
İspanyol mutfağı, lezzetli yemekleri ve tarifleriyle ünlü antik dünyalardan biri olarak kabul edilir ve Türk, Yunan ve Arap mutfağı olmak üzere birkaç mutfağın karışımıdır.
Birçok insan, çeşitli sebzelerden yapılan soğuk bir çorba olan ünlü paella ve gazpacho’yu sever.
Hint mutfağı
Hint mutfağı, Hindistan alt kıtasına çeşitli bölgesel ve geleneksel yerel yemeklerden oluşur.
Toprak, iklim, kültür, etnik gruplar ve mesleklerdeki çeşitlilik nedeniyle, bu yemekler büyük ölçüde değişir ve yerel olarak mevcut baharatları, otları, sebzeleri ve meyveleri kullanır.
Hint mutfağı, dünyanın en eski yemeklerinden biri olarak kabul edilir ve oryantal baharatların bolluğu veya garam masala olarak bilinen şey ve yemeklere baharatlı bir lezzet veren köri kullanımı ile karakterize edilir.
Hint Yemekleri Ansiklopedisi, garnitürlere ve bir dizi ünlü Hint baharat tarifine ve bunların evde nasıl hazırlanacağına ek olarak Hint ana yemekleri ve yemeklerinin geniş bir listesidir.
Hint yemeklerinde bulunan lezzetleri sevenler var ve belki de baharatlı lezzet bu aşkın sırrı, bazı Hint tariflerinde yer alan büyük faydaya ek olarak, kesinlikle körinin faydaları sayesinde.
Grand Masala baharatları ile Hint yemekleri, Hintli şeflerin sıradan bir yemeği lezzetli baharat karışımlarıyla yiyenler için benzersiz bir deneyime dönüştürebildiği “dal” gibi harika yemeklerle dünyanın en iyi mutfakları listesinde yer alabildi.
Yunan mutfağı
Yunan mutfağı, dünyanın en eski ve en eski mutfaklarından biridir. Kökleri, eski Yunan uygarlığının açılışından bu yana binlerce yıl öncesine uzanıyor. Ayrıca Balkanlar ve Ortadoğu gibi bazı ülkelerin mutfakları ile birçok ortak özelliğe sahiptir.
Athena’nın mutfağı, kendine özgü tatlara sahip özel yemeklerle karakterizedir ve baharat, yabani kekik, biberiye, soğan, sarımsak, sakız, nane, kekik, defne yaprağı, rezene tohumu, fesleğen, adaçayı ve limon suyu kullanımıyla ünlüdür.
Çoğu Yunan yemeği zeytinyağı, patlıcan, peynir, kabak ve genel olarak beyaz et ve tavşanlı sebzelerin yanı sıra ekmek ve arpa içerir ve Akdeniz yemeklerinden biri olarak sınıflandırılır.
Yunan mutfağı ayrıca yemeklerinin büyük bir kısmı için ıstakoz, ahtapot, karides ve genellikle ızgarada veya çeşitli soslarda veya kızartılmış olarak yenen balık ve kabuklu deniz ürünleri gibi deniz ürünlerine dayanır.
Belki de bu mutfağı ayıran şey, Akdeniz bölgesinde tüketilen taze malzemeler ve lezzetli tadıyla ıspanak ve peynir karışımı içeren bir turta olan “spanakopita” yemeği ve bu mutfağın özelliği olan musakka(moussaka) ve köfte(kofta )gibi diğer yemeklerdir.
Tayland mutfağı
Tai mutfağı, uluslararası mutfak sanatlarının önde gelen okullarından biri olarak kabul edilir. Yemekleri dünyanın en ünlü 5 yemeği arasındadır.
Tayland yemekleri, yüzyıllar önce güney Çin eyaletlerinden modern Tayland’a göç eden bireylerden kaynaklandı. Tarihsel olarak, yüzyıllar boyunca diğer birçok etki Tayland yemeklerini etkilemiş olsa da, Tayland mutfağında birçok Szechuan etkisi olmuştur.
Antik çağda, Budist rahipler bir Hint dokunuşu getirdi.
Çok daha sonra, Tayland yemekleri, Portekizli ve Hollandalı tüccarlarla temastan sonra Avrupa yemeklerinden etkilendi.
Bu zamanlarda Japonlardan bazı etkiler vardı. Bugünün Tayland yemeği, beş tadın kendi benzersiz karışımıyla tamamen kendine aittir: tatlı, ekşi, acı, tuzlu ve baharatlı diye adlandırılan bir Mutfaktır.
Meksikan mutfağı
Meksika mutfağı, özellikle Maya ve Aztek uygarlıkları olmak üzere o topraklara gelen birden fazla uygarlığın sonucudur. Fransız, Arap ve Karayip mutfaklarının sentezi ve Bundan sonra, Meksika mutfağı, özellikle İspanyol işgali sırasında Avrupa medeniyetlerinden etkilendi, bu tarihi karışım çeşitliliğine yansıdı.
2010 yılında Dünya Örgütü UNESCO, Meksika yemeklerini Dünya Kültür Mirası listesine aldı.
Meksika yemekleri farklı lezzetleri ile karakterizedir, özellikle acı biberler olmak üzere bolca ot ve baharat kullanımını not ediyoruz.
Meksika mutfağının en önemli unsurlarından biri mısır ve fasulyenin yanı sıra birçok sebze, meyve, baklagil ve et türüdür.
Mısır Meksika’da mevcuttur, ancak Meksika en çok mısır üreten ve tüketen ülkelerden biridir, mısır ekmeğin, tamales, mezzaların hazırlanmasında kullanılır…
Tortillalar, hemen hemen tüm yemeklerle servis edilen mısır ekmeği köftesidir. Genellikle yarı hazır olarak satılırlar ve kavrulmuş veya yağda kızartılabilirler.
Fasulye ayrıca Meksika mutfağında önemli bir bileşendir. Birçok tarifte her çeşit fasulye kullanılıyor, bunların en önemlisi Meksika salatası…
Meksika mutfağının ünü Meksika ve Amerika kıtasının ötesine geçti, bu yüzden tüm dünyaya yayılmış Meksika restoranlarını görüyoruz ve dünyanın bu yiyecekleri sadece tat açısından değil, aynı zamanda yemeğe bu güzel manzarayı ve farklı renkleri ve dünyanın en ünlü yemeklerini veren Meksika yemeklerindeki malzemelerin çeşitliliği nedeniyle hoşlandığını fark ediyoruz: Fajitalar; tadına ve lezzetine ki bayılırım, Al nachos, taquitos..
Çeşitliliği ve baharatlarıyla çok harika Meksika yemekleri ve “burrito” veya “taco” cipsleri içeren harika guacamole ve “tostadas”ı unutmuyoruz. .
Amerikan mutfağı
Amerikan mutfağı, Amerika Birleşik Devletleri’nin Avrupa sömürgeciliğinden aldığı yemektir. Dünyanın her yerinden gelen göç, Amerikan mutfağının çeşitliliğine katkıda bulundu.
Burgerin tarihi Asya’ya ve oradan Avrupa’ya, özellikle de göçmenlerin en ünlü uluslararası yemeklerden biri olmak için Amerika’ya transfer edilen Almanya’ya kadar uzanmasına rağmen, dünyaya yayılan “burgerler, pizzalar, 🌭 hot doglar,tavuk kızartmaları,Elmalı turtaları, Sandviçler ile Amerikan Mutfağının top yemekleri arasında yer alıyor.
Evet Şimdi eğer merak ediyorsanız benim Favori mutfağım hangisi; Aslında hiç bir ülke mutfağı için tam anlamıyla favorim bu diyemem, benim Favorim hepsi, çünkü her Ülkenin mutfağından sevdiklerim ve ağzımın tadına uygun tadlar var ve çoğunu denedim. Hem de O ülkeye gittiğimde deneme şansım oldu. Meksika 🇲🇽 hariç.Ama birçok Meksikan yemeğini de Amerika’da tadma şansım oldu.
Lütfen Sizde Yorum kısmına ; Favori ülke mutfağını ve En beğendiğiniz yemeğini yazabilirsiniz.
Lezzetli Günler dilerim